Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

EDUCATION AWARDS - Ψήφισε τον καλύτερο!




ΙΕΚ ΞΥΝΗ Θεσσαλονίκης - Δημοσιογράφος - Συντάκτης - Ρεπόρτερ

Ο Ιάσων Μπάντιος είναι σπουδαστής Δημοσιογραφίας στο ΙΕΚ ΞΥΝΗ Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε από το 2ο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης και στην συνέχεια άρχισε τις σπουδές του στην δημοσιογραφία. Από την πρώτη στιγμή κάνει την πρακτική του άσκηση στο ενημερωτικό siteτης Θεσσαλονίκης, alterthess.gr.

Ποιοι είναι οι λόγοι που σε οδήγησαν να σπουδάσεις την συγκεκριμένη ειδικότητα;
Οι σπουδές στην δημοσιογραφία μου ήρθαν ως σκέψη όταν τελείωσα το σχολείο. Το ενδιαφέρον μου για το πολιτικό, κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι με παρακίνησε να ασχοληθώ με αυτό που
κάποιοι χαρακτηρίζουν "λειτούργημα". Ένας δημοσιογράφος οφείλει να ερευνά και να ενημερώνει το κοινωνικό σύνολο για όλα τα σημαντικά γεγονότα. Η ενημέρωση ενέχει το στοιχείο της υποκειμενικότητας του δημοσιογράφου και για αυτό τον λόγο οφείλει να διασφαλίζει την πολυφωνία.

Ποιοι είναι οι επαγγελματικοί σου στόχοι; Πώς βλέπεις τον εαυτό σου σε 10 χρόνια;
Στις σημερινές συνθήκες κρίσης η περίοδος των δέκα ετών είναι μια αιωνιότητα σε σχέση με την εργασία πόσο μάλλον στον χώρο της δημοσιογραφίας όπου συνεχώς μέσα ενημέρωσης κλείνουν και δημοσιογράφοι απολύονται. Θα ήθελα να δουλέψω σε ένα μέσο ενημέρωσης όπου θα έχω την δυνατότητα να ρευνώ και παρουσιάζω τις ειδήσεις και την άποψη μου χωρίς "άνωθεν" παρεμβάσεις.

Τι θα άλλαζες στην κοινωνία μας;
Πάρα πολλά πράγματα. Την αδικία, την εκμετάλλευση, την διαφθορά, την φτώχεια, την ανεργία κ.ο.κ.

Είπαν για τον Ιάσωνα:

Δημήτρης Βενιέρης - Καθηγητής

"Ο Ιάσων Μπάντιος είναι σπουδαστής του Β' εξαμήνου της ειδικότητας Δημοσιογραφίας-Συντάκτες & Ρεπόρτερς. Διακρίνεται για την συνέπεια και τις επιδόσεις του σε ότι αφορά τα μαθήματα της κατάρτισής του. Αν και πρωτοετής, έχει ξεκινήσει ήδη από νωρίς την πρακτική του άσκηση σε γνωστό site, ενώ ασχολείται ενεργά με την πολιτική, την τοπική αυτοδιοίκηση και τα κοινά της πόλης."