Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

EDUCATION AWARDS - Ψήφισε τον καλύτερο!


ΙΕΚ ΞΥΝΗ Θεσσαλονίκης - Αθλητική Δημοσιογραφία

Ο Σταύρος Καραβάρης σπουδάζει Αθλητική Δημοσιογραφία στο ΙΕΚ ΞΥΝΗ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα είναι και φοιτητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας. Γράφει στα sites RED CAMPEON & PRESSARIS, ενώ συμμετέχει και σε εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθλητικά Νέα.

Ποιοι είναι οι λόγοι που σε οδήγησαν να σπουδάσεις την συγκεκριμένη ειδικότητα;
Η αγάπη μου για τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο με οδήγησε να σπουδάσω στον εκπαιδευτικό
όμιλο ΞΥΝΗ.Επέλεξα τη συγκεκριμένη σχολή λόγω του κύρους της και της καθολικής αναγνώρισης που έχει ως την πιο ποιοτική.

Ποιοι είναι οι επαγγελματικοί σου στόχοι; Πώς βλέπεις τον εαυτό σου σε 10 χρόνια;
Στόχος μου είναι μία διαρκής και ανοδική επαγγελματική πορεία στο χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας.Όσο για το πως φαντάζομαι τον εαυτό μου σε 10 χρόνια,ελπίζω να είμαι ένας αξιόλογος αθλητικογράφος και με καθολική αναγνώριση.

Τι θα άλλαζες στην κοινωνία μας;
Δυστυχώς στην κοινωνία μας πρέπει να αλλάξουν πάρα πολλά.Νομίζω ότι πρώτοι εμείς οι πολίτες πρέπει να αναλογιστούμε τα λάθη που κάναμε τα τελευταία χρόνια και να λειτουργήσουμε συλλογικά.Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αναδομήσουμε τη χώρα μας.Πάντως είναι δύσκολο έργο και χρειάζεται διαρκή και καθημερινή προσπάθεια από όλους μας.

Πώς σου φαίνεται η πρωτοβουλία των ΙΕΚ ΞΥΝΗ και του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ να δημιουργήσει νέα πρότυπα, μέσα από τα Education Awards;
Η πρωτοβουλία του ΙΕΚ ειναι σίγουρα κάτι πολύ θετικό.Η αξιολόγηση και η επιβράβευση αυτών που πραγματικά αξίζουν είναι πολύ σημαντική προυπόθεση για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης.Συν τοις άλλοις η συγκεκριμένη κίνηση βοηθάει στην ανάπτυξη του ανταγωνισμού.Άλλωστε εχθρός του καλού είναι το καλύτερο,επομένως βλέπω την κίνηση αυτή των ΙΕΚ ΞΥΝΗ με ιδιαίτερη χαρά.Αξίζει σίγουρα πολλά μπράβο.

Είπαν για το Σταύρο:

Κωνσταντίνος Χήτας - Καθηγητής

"O Σταύρος Καραβάρης είναι πρωτοετής σπουδαστής στο τμήμα της αθλητικής δημοσιογραφίας, ο οποίος ήδη ξεχωρίζει χάρη στην μεγάλη αγάπη που επιδεικνύει για το αντικείμενο των σπουδών του. Συνεπής σε όλα τα μαθήματα και ιδιαίτερα εργατικός, συμμετείχε ενεργά σε όλες τις δραστηριότητες που διοργάνωσε ο τομέας Αθλητικής Δημοσιογραφίας (ημερίδες, διαλέξεις, σεμινάρια, εκπαιδευτικές επισκέψεις). Εργάστηκε ήδη παράλληλα με τις σπουδές του και στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης ως βοηθός στο Γραφείο Τύπου του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ Μακεδονίας, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει να απασχολείται σε γνωστά αθλητικά sites."